Grafični studio

Grafični studio

Tehnične lastnosti in prednosti

- Model tiskalnika: Roland Versacam SP-540i.
- Širina folije: 210mm - 1380 mm.
- Resolucija 1440 dpi.
- Ecosol Max barve.
- Ponovljivost ± 0.2 mm (brez širjenja/krčenja folije zaradi temperaturnih nihanj).
- Avtomatsko rezanje standardnih formatov: A3, A4 ...
- Optični senzor, ki samodejno bere crop oznake na podlagi.
- Nastavljiv pritisk rezila na podlago omogoča rezanje občutljivih folij.
- Začetek in konec rezanja konture se prekrivata, kar preprečuje morebitne neprerezane dele.DIGITALNI TISK IN IZDELAVA NALEPK

Računalniško podprt barvni tiskalnik/rezalnik omogoča maksimalno kvaliteten barvni tisk in razrez samolepilne folije ter izdelavo napisov ter nalepk velikega formata.Nalepke ter samolepilne folije so na voljo v več kvalitetah in barvnih odtenkih ter tako primerne za aplikacijo na različne podlage ob razlinih priložnostih:

- notranji napisi, transparenti za reklame, sejme in predstavitve,

- prireditve, zunanji napisi in table,

- vozila in različna plovila,

- odsevne table in znaki,

- napisi na steklu, ogledalih,

- svetlobni napisi.

 

GRAFIKA NA STEKLU

Steklo je, čeprav deluje krhko, eden od najtrših znanih materialov, enostavno je za čiščenje, izredno odporno na poškodbe ter staranje. S svojo gladko porvšino je idealno kot zaščita sten okrog delovnih površin v kuhinji.

Steklene kuhinjske obloge prispevajo k moderenemu izgledu kuhinje, lepo se dopolnjujejo s steklenimi vrati kuhinjskih elementov, lučmi, okni in vrati. Svetlobe ne absorbirajo, temveč jo odbijajo in razpršijo ter ustvarjajo mehke sence. Kuhinja ter delovne površine so bolje osvetljene in tako ustvarjajo občutek večjega, toplejšega prostora.

Pri izbiri steklenih kuhinjski oblog se lahko odločate med več različnimi izvedbami:
- Barvne obloge: najbolj razširjene in priljubljene obloge. Izbira barv je velika, od umirjeno pastelnih do izstopajočih živih barv.
- Foto obloge: če želite moderno in unikatno kuhinjo, potem se lahko odločite za foto kuhinjsko oblogo. Od prijetnega pogleda na zelen travnik z rožicami, bambusovega gozda ali košare s sočnim sadjem do bolj modernih ter drznih barvnih prehodov prepletenih z ukrivljenimi  linijami ter krogi. Lahko celo izberete priljubljeno fotografijo iz družinskega albuma in jo uporabite kot ozadje.
- Eksotične unikatne obloge: Če želite res izstopati, so na voljo tudi posebne steklene obloge z vzorcem krokodiljega usnja, karbonskih vlaken, brušnega aluminija, titana, zlata,...

Pri izdelavi kuhinjskhih oblog se uporablja posebno ''Optiwhite'' steklo. Za razliko od običajnega stekla, ki ima rahel zelenkast odtenek, je optiwhite steklo popolnoma brezbarvno in tako idealna nevtralna podlaga za fotografije in različne barvne nianse.

Zaželjeno je, da je obloga posamezne stene izdelana iz enega kosa. S pomočjo sodobne tehnologije računalniško vodenega razreza z vodnim curkom se iz plošče stekla izreže do mm natančne dele oblog skupaj z izrezi za stikala in električne vtičnice. Odrezani robovi so popolnoma ravni in istočasno že pobrušeni. Lahko se določite tudi za oblike oblog, ki nimajo tradicionalno ravnih robov, ampak ukrivljene, valovite, kockaste,...

Uporabljeno steklo je debeline 6mm-8mm. Priporočena je uporaba kaljenega stekla, obloga je občutno trdnejša na upogib, odpornejša je na mehanske poškodbe in temperaturne spremembe.

 

CAR WRAP - OBLAČENJE VOZIL V FOLIJO


Car wrap je besedna zveza, ki je v zadnjem času postala zelo popularna v avtomobilski in oglaševalski industriji. Sicer sposojena iz angleškega jezika, je postala globalni izraz za avtomobilsko grafiko.

Vendar, kaj Car wrap sploh je?
Z aplikacijo visoko kakovostne in tehnološko dovršene samolepilne folije direktno na zunanje dele avtomobila, se lahko hitro in enostavno spremeni barvo in ustvari popolnoma nov in svež videz. To je car wrap, oblačenje vozil v folijo.

Vinilna folija popolnoma prekrije barvane dele karoserije, ščiti jo pred udarci kamenčkov, praskami in obrabo pri večletni vsakodnevni vožnji. V primeru poškodbe, prometne nesreče, vdrtine, se folija na poškodovanem delu enostavno odstrani in zamenja z novo. Barvanje in usklajevanje odtenkov barve ni potrebno. Še več, manjše praske na foliji se v nekaj dneh same zaprejo.

Originalna barva avtomobila je zaščitena, nanjo ne vpliva niti večletna izpostavljenost soncu, dežju, in mestnemu smogu, saj jo ščiti folija. In če se čez nekaj let odločite za prodajo avtomobila, se nameščena folija enostavno odstrani, barva pa ostane praktično nespremenjena.


Car wrap lahko razdelimo v tri skupine:

- Delni car wrap: Preobleče se samo del vozila in/ali poudari detajle, npr. ogledala, pokrov motorja, streha v videzu karbona, mat barve, brušenega aluminija, usnja ...
- Popolni car wrap: Spremeni se celoten videz in barvo vozila.
- Komercialni, poslovni car wrap: Je številčno najbolj zastopan. Z digitalnim visokoresolucijskim tiskom na print wrap folijo se vozilo preobleče v podobo podjetja in poudari storitve ali proizvode, ki jih podjetje ponuja. Seveda je takšno oglaševanje izredno učinkovito. Ob vsakodnevni vožnji se atraktivno preoblečeno vozilo takoj opazi. Ob preprostem izračunu takoj ugotovimo, da je strošek takšne ureditve službenega vozila (ob predvideni dobi cca. 6–8 let) minimalen in vsekakor manjši od podobno učinkovitega oglaševanja v medijih, tiskovinah ...


Najboljše folije proizvajalcev 3M, Hexis in Avery so izredno obstojne in zlahka dosegajo obstojnost od 8-10 let. Na izbiro imamo:

- Mat barve: So najbolj popularne in uporabljene folije. Vozilu dodajo resno-hladen in edinstven videz.
- Sijaj in metalne barve: Hitra in enostavna menjava barve vozila je opravljena v nekaj urah. Brez dragega in zamudnega kitanja, brušenja in barvanja. Na voljo je preko 100 različnih standardnih barv.
- Imitacije materialov: Poudarijo detajle ali poskrbijo za unikaten videz vozila. Izbira je velika – karbon (bel, črn, moder...), usnje, krom, brušen in peskan aluminij, inox, titan ...
- Print wrap folija: Videz avtomobila je omejen samo z domišljijo oblikovalca.

Pri oblačenju vozil v folijo je najbolj pomembna strokovna in pravilna namestitev. Od temeljite priprave čistih površin, natančne aplikacije in obrezovanja folije do končnega utrjevanja z gretjem in fiksiranjem nameščene folije.

Pipistrelov oddelek 3D Studio ima dolgoletne izkušnje pri dizajnu in polepitvi letal. Ker so razmere v zraku še zahtevnejše kot na cesti, ste lahko prepričani v našo profesionalnost. Pripravimo vam sveže in atraktivne dizajne ter poskrbimo za kvalitetno in garantirano večletno obstojnost apliciranih folij

Katalog cutter